Mikroplastiklerin Tespit Yöntemleri Çalıştayı Gerçekleştirildi

30 Mart 2021 tarihinde Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çevre Sağlığı programı öğretim üyeleri tarafından çevrimiçi olarak organize edilen “Mikroplastiklerin Tespit Yöntemleri” Çalıştayı çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Su Kalitesi Daire Başkanlığı ve TUBİTAK-MAM uzmanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilmiştir.

Küresel bir sorun olan mikroplastiklerin bilim çevrelerince sucul sistemlerde yeni çalışılmaya başlanması çalışmalar arasında yöntemsel farklılıkları beraberinde getirmektedir. Bu karmaşıklıkları giderebilmek amacıyla örnekleme yöntemleri ve laboratuvar süreçlerinde standart oluşturulmasını hedefleyen çalıştay konuyla ilgili uzmanların fikir alışverişleriyle başarılı bir şekilde tamamlanmış olup çalıştay sonucunda bir yöntem kılavuzu oluşturulmasının önemli bir ihtiyaç olduğu kararlaştırılmıştır.

Yayınlanma Tarihi: 01 Nisan 2021 Perşembe