ELDİVAN

SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU

TARİHÇE

1993 yılında Sağlık Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında yapılan protokol ile Çankırı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.
29 Mayıs 2007 tarih ve 26536 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 17.05.2007 tarih ve 5662 Sayılı Kanunla kurulan Üniversitemize adı ve bağlantısı değiştirilerek bağlanan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu daha sonra 22.09.2011 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararıyla kapatılıp, adı ve yeri değiştirilerek Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak Çankırı İli Eldivan ilçesinde tekrar kurulmuştur.
28.12.2011 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu Kararının 2547 sayılı Kanun’un 2880 Sayılı Kanun’la değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, Yüksekokulumuz bünyesinde Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Adı altında İlk ve Acil Yardım, Çevre Sağlığı, Anestezi, Diyaliz, Tıbbi Laboratuar Programlarının açılması uygun görülmüştür.
Yüksekokulumuz Çankırı İli Eldivan İlçesinde bulunan daha önce Sağlık Lisesi olarak kullanılan ve Eldivan Belediyesi tarafından üniversitemize hibe edilen hizmet binasının yapım onarım çalışmaları tamamlandıktan sonra; 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü adı altında İlk ve Acil Yardım Programının Normal ve İkinci Öğretimine 35 ‘er öğrenci alarak hizmete başlamıştır.