TARİHÇE

İlk olarak 1993 yılında Sağlık Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi arasında yapılan protokolle “Çankırı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” adıyla kurulan yüksekokulumuz, 2007 yılında Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte üniversitemize devredilmiştir.

Sonrasında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 28.09.2011 tarih ve 6497-41707 sayılı kararı ile “Eldivan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” adı altında Eldivan İlçesi’nde kurulmasına karar verilen yüksekokulumuz, 2013-2014 Eğitim- Öğretim yılında İlk ve Acil Yardım Programı’na öğrenci alarak eğitim öğretime başlamış, 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılında da aynı programda ilk mezunlarını vermiştir.

2016-2017 Eğitim Öğretim yılında Çocuk Gelişimi Programı’na 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Evde Hasta Bakımı Programı’na, 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Çevre Sağlığı, Optisyenlik, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri ve Laborant ve Veteriner Sağlık Programlarına öğrenci alınmış olup, aktif olarak sekiz programla eğitim öğretime devam etmektedir.

Eğitim öğretime Eldivan İlçesi’nde bulunan yüksekokul binasında devam etmektedir.

Hâlihazırda Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne bağlı İlk ve Acil Yardım Programında birinci ve ikinci öğretimde, Çevre Sağlığı Programı, Optisyenlik Programı ve Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programında birinci öğretimde, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümüne bağlı Çocuk Gelişimi Programında birinci ve ikinci öğretimde, Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümüne bağlı Evde Hasta Bakımı Programında birinci ve ikinci öğretimde, Yaşlı Bakımı Programında birinci öğretimde Veterinerlik Bölümüne bağlı Laborant ve Veteriner Sağlık Programında birinci öğretimde eğitim-öğretime devam edilmektedir.