Meslek Yüksekokulumuz Öğretim elemanı Doç. Dr. Veyis KARAKOÇ tarafından Dijital Bağımlılık Semineri gereçekleştirilmiştir.

Yüksekokulumuz Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Veyis KARAKOÇ’ tarafından Çankırı Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı çocuk evlerinde kalmakta olan çocuklarımıza ve görevli bakım Personellerine yönelik ‘’Teknoloji Bağımlılığı (Dijital bağımlılık) Etkileri ve Çıkış yolları’’ başlıklı seminer verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ile ‘’Dijital Bağımlılık ve Olumsuz Etkileri (Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı)’’ konusunda belirlenen seminer dinleyicilerle samimi bir havada gerçekleşti. Günümüzde birçok ebeveynin çocuklarının internette ve bilgisayar karşısında çok vakit geçirmesinden şikâyet ettiği şu günlerde verilen seminer daha da önem kazandı. Özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrencilere vakitlerini değerlendirmede dikkat etmeleri konusunda uyarıların ve önerilerin olduğu seminerde görevli personelde dijital bağımlılık ve alınması gereken önlemler konusunda bilgilendirildi. Seminer sonunda Doç. Dr. Veyis KARAKOÇ böyle önemli bir konuda dinleyicilere hitap etme fırsatı oluşturdukları için bu semineri düzenleyen Çankırı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü yetkililerine teşekkür etti.

Yayınlanma Tarihi: 12 Mart 2024 Salı
Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba